Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van Noord

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 592 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Buitenzwembad aan / in het IJ of zijkanaal 1

Door: Tim Blank
16 september 2021

Buitenzwembad in het IJ. Met een badmeester en opening en sluitingstijd. Op dit moment al mogelijk in steden als Berlijn en Kopenhagen.

Tijdens mijn periode dat ik in Kopenhagen woonachtig was heeft de Gemeente op een aantal locaties een buitenzwembad aangelegd. Op deze manier kunnen bewoners veilig gebruik maken van het zwemwater in de nabije omgeving. Het voordeel van deze oplossing is dat bewoners in Amsterdam op een veilige manier gebruik kunnen maken van het zwemwater en dat gemeente controle behoudt over de zwemlocaties. Hieronder staat een voorbeeld locatie. Maar de locatie is wat mij betreft flexibel, zolang er maar genoeg ruimte is voor de aanleg van het zwembad.


Argumenten

Argumenten voor

Kristien Van Der Kaaij | 20 mei 2020 05:54

In zijkanaal 1 bij het Paard van Noord wordt al gezwommen bij de zwemsteiger. Een buitenzwembad maakt het nog veiliger/makkelijker om daar te zwemmen, ook voor ouders met jonge kinderen. Goed idee!

Reageren


Bas Kok | 19 mei 2020 03:50

Goede locaties:
- Zijkanaal I bij Paard van Noord
-keerkringpark insteekhaven bij Undercurrent

Reageren


Jolanda Tavenier | 20 mei 2020 06:32

Groei en bloei in noord en uitbreiding van voorzieningen.

Reageren


Gertjan Nansink | 19 mei 2020 04:01

Op zich ben ik wel voor maar is er niet genoeg zwemgelegenheid in het twiske, floraparkbad ( althans wat er van over is ) en over een paar jaar niet ver daar vandaan de Noorde IJ plas? En de water is dat schoon water of uit het NZ kanaal?

Reageren


Darius Riesener | 19 mei 2020 04:45

Helemaal voor! Aan de oostkant van noord zijn er ook veel mogelijkheden, bijvoorbeeld bij de Oranjewerf

Reageren


Jelle Meij | 19 mei 2020 07:56

M’n buren willen dit heel erg graag

Reageren


iris doesburgh | 20 mei 2020 01:20

In andere grote Europese steden hebben soortgelijke buitenzwembaden al veel succes gehad (Paris plages). Het gebied rondom NDSM is populair en in Amsterdam is behoefte aan buitenzwembaden gezien de enorme drukte bij het de Mirandabad en het Florabad.
Het water bij NDSM is vrij breed dus lijkt dit mij een goede plek, eventueel met een ligweide erbij. Het zou een fijne plek voor Amsterdammers kunnen worden om in de steeds warmere zomers af te koelen.

Reageren


Melanie Tat | 20 mei 2020 02:25

Ik ben voor omdat het goed is voor kinderen om veel buiten te zijn en te bewegen. Uiteraard is bewegen ook belangrijk voor volwassenen. Het geeft ontspanning. Veel mensen in Noord hebben geen tuin om een onveilige speelomgeving.

Reageren


Leontien Diergaarde | 20 mei 2020 02:34

Aan (in) het IJ bij NDSM! Daar komen veel appartementen & weinig groen/recreatie daar. Zijkanaal I vind ik minder geschikt. Daar zijn al zwemsteigers. Met zwembad erbij, wordt het daar drukker & verliest het z’n buurtfunctie.

Reageren


g bakker | 20 mei 2020 07:19

Het gebied rondom NDSM is steeds populairder en drukker aan het worden. Er wordt al regelmatig gezwommen maar er zijn in de wijde omgeving niet echt goede plekken om het water in of uit te gaan. De locaties die men nu gebruikt zijn allemaal ook erg onpraktisch en onveilig.
Het water bij NDSM is vrij breed dus er is ruimte zat. Maak er een strandje of ligweide bij en je krijgt het geweldige uitzicht op de koop toe!

Reageren


Murk Westerterp | 22 mei 2020 07:33

Een zwembad is een goed idee voor wat welkome dynamiek in de buurt! Zijkanaal 1 bij het Paard van Noord lijkt me een top locatie!

Reageren


Taco Zuidema | 29 mei 2020 11:38

Fantastische plek voor een buitenzwembad en een aanwinst voor de stad!

Reageren


Marjolein van Vessem | 3 juni 2020 08:05

Bereikbaar voor veel mensen. Bevordert gezond gedrag. Geeft veel plezier!

Reageren


Minne braaksma | 18 juni 2020 07:47

het Ei is heerlijk water maar het is er erg lastig om te zwemmen. In uit en ook vanwege scheepvaart natuurlijk. Er komen super veel mensen naar ndsm. Dit is toch een no brainer!

Reageren


Thijs Post | 3 augustus 2020 07:19

Dit hartstikke mooi is voor Tuindorp-Oostzaan

Reageren


Argumenten tegen

Francis Van Zelst | 20 mei 2020 08:29

Ik ben tegen omdat wij al heel veel overlast ondervinden van de zwemsteuter. Vooral de jeugd die daar hangen tot 's avonds laat en er dan aardig op los vloeken en schreeuwen. Keiharde muziek tot midden in de nacht. Ook zwemmen ze vanaf de steigers naar de boten aan de overkant waar ze gewoon op de boten klimmen of driebanden of surfplanken zijn niet veilig worden gewoon meegenomen of ze klimmen er gewoon in en dit doen niet eens de kinderen maar ook volwassenen. Bouw dat zwembad maar in het IJ

Reageren


Bo Schreurs | 23 mei 2020 09:48

Ndsm lijkt me prima combinatie met overige activiteiten. Zeker niet thv het paard van noord; hoezo moeten de direct aanwonende weer met extra overlast opgezadeld worden? Onopgevoede jeugd blert en scheld, in elke zin komt minstens 1 ziekte voor... nu al de hele buurt bij elkaar als ze op de zwemsteigers zijn. Laten we er geen evenementen terrein van maken met horeca zwembad etc etc.

Reageren


Login om verder te gaan
refresh

Cancel