Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van Noord

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 87 van de 100.

Status

De stemperiode is afgelopen. Stemmen op dit voorstel is niet meer mogelijk.

Outdoor fitness toestel en parcours voor jongeren in de Molenwijk

Door: Y. Smit
16 september 2021

Outdoor fitnesstoestel naast Cruyffcourt Molenwijk en fitness parcours door de Molenwijk.

Zelf sport ik graag. Het doet het lijf goed. In onze wijk, de Molenwijk, is sinds een aantal jaren het Cruyffcourt en daar sporten kinderen en jongeren van alle leeftijden. Het is een prachtige plek van ontmoeting om te sporten en sport kan zeer verbinden.
Als ik zelf sport en uit het Noorderparkbad kom, zie ik bij de ingang van het Noorderpark een prachtig outdoor fitness toestel. Eenvoudig, maar compleet, zie de foto. Dit bracht me op het idee. Want er zijn er prachtige speelplekken voor kinderen in de Molenwijk, maar in verhouding vrij weinig outdoor sportfaciliteiten voor jongeren. Hoe cool zou het zijn, een outdoor fitness toestel naast het Cruyffcourt en een eenvoudig fitness parcours door de wijk. Om zo jongeren nog wat meer tegemoet te komen. Ook zij die geen sportschool kunnen betalen. De afdeling Sport en Buzz kunnen de handen ineenslaan door bijvoorbeeld een bootcamp ernaast te organiseren. En zo wordt er iets positiefs voor jongeren neergezet, waar ze zelf ook kunnen gaan sporten en chillen. Een win-win situatie voor de buurt, de jongeren en het stadsdeel.


Argumenten

Argumenten voor

Yvonne van Langen | 18 februari 2019 11:46

Door sporttoestellen gaat de wijk meer leven. Ook support je beweging wat heel belangrijk is voor jong en oud. Het geeft je wandeling een doel. Er wordt in de wijk veel hard gelopen omdat het een auto vrije wijk is. De toestellen zouden de kers op de taart zijn. Op andere plekken in Amsterdam is het een groot succes. Ik ben voor!

Reageren


Argumenten tegen

Geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel