Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van Noord

Dit voorstel wordt besproken

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 338 van de 100.

Status

Dit voorstel wordt besproken in de volgende stadsdeelcommissie vergadering!

Een vaste locatie voor kinderdagverblijf Fesa in onze bloeiende wijk!

Door: Fred Overing
16 september 2021
De Stem van Noord | 25 mrt. 2019, 13:22

Dit plan wordt besproken in de commissievergadering van 27 februari (19:30 Stadsdeelkantoor Noord).

Woningen voor werkende ouders worden gerealiseerd, maar veel ruimte voor kinderopvang is er niet.

Het stadsdeel Noord wil de (voormalige) wijk Nieuwendam Noord allure geven. 
Met forse investeringen, het vernieuwen van winkelcentrum en woningen en zelfs een echte naamswijziging naar "Waterlandpleinbuurt", wordt getracht om een mooie wijk te creëren waarin het prettig wonen, werken en leven is. In een rap tempo wordt woonruimte gerealiseerd, zo ook voor werkende (aanstaande) ouders. In haar ijver lijkt men geen oog te hebben voor voorzieningen die juist noodzakelijk zijn voor een buurt waarin gewoond en gewerkt wordt. Zo is het aantal kinderopvangplaatsen (in vergelijking met andere wijken) ver onder gemiddeld tot laag.  De gemeente is zich hiervan bewust en staat toe dat het aanbod nog verder zal afnemen. Dit, omdat een bestaand kinderdagverblijf straks moet verdwijnen.
De grond is onderling geruild (Gemeente / woningbedrijf) en bestemd voor woningbouw.

Al drie jaar vinden vruchteloze gesprekken plaats en is er leven tussen hoop en vrees. Telkens  krijgt het kdv (en haar oudercommissie) een worstje voorgehouden en blijft een definitieve locatie uit. De deuren mogen dicht, het licht uit en kunnen (toekomstige) ouders elders op zoek naar goede kinderopvang. Wellicht zelfs ergens buiten de wijk.

Waarom een definitieve locatie en geen tijdelijke?
De GGD  houdt toezicht en stelt eisen m.b.t. de kwaliteit en veiligheid bij de kinderopvang.
Zo moet slaap- en speelruimte aan strenge eisen voldoen. Maar, het realiseren (en naleven) van deze eisen/aanpassingen kost geld. Heel veel geld. Geen enkele kinderopvang organisatie (tenzij gesubsidieerd) of ondernemer zal een forse investering willen doen in de wetenschap dat zij weer weg moet. Het wordt nu tijd dat het bestuur van stadsdeel Noord gaat inzien dat het één niet zonder het ander kan. Werkende ouders hebben behoefte aan, zo niet het recht op..., goede kinderopvang in hun wijk!  Zo ook in de Waterlandpleinbuurt. Dat deze opvang bij een geweldig en betrokken kinderdagverblijf is, die ook nog eens onafhankelijk en zonder gemeenschapsgeld (lees: zonder subsidie) kan exploiteren? 
Dat moet men koesteren en niet 3 jaar lang aan een lijntje houden!

Een oplossing is zeker niet eenvoudig, maar ook niet onmogelijk!
Mijn oplossing/verzoek:
Nu eindelijk een vaste locatie en dan liefst op korte termijn. Baanakkerspad... bij/in de IJdoornschool? Het is om het even! Zolang het maar om een definitieve oplossing gaat. 


Argumenten

Argumenten voor

Manon Linschoten | 20 december 2018 01:30

Ik ben voor omdat er een goede kinderopvang moet zijn in Nieuwendam en het bewuste KdV is een heel goed kinderdagverblijf!

Reageren


Joanna Taphoorn | 20 december 2018 01:33

Ik ben voor omdat er meer kinder opvang centrums moeten komen dus ook in nieuwedam! zodat elk kind naar de opvang kan!

Reageren


Nikita Rijo | 20 december 2018 01:42

Ik ben voor omdat alle kinderen recht moeten hebben op kinderopvang en daarvoor hebben we een vaste kinderopvang locatie nodig. Buiten de ouders hebben ook de kinderen die zekerheid nodig en wat beter bij een kinderdagopvang waar het belang van de kinderen altijd op nummer 1 staat en naast goede zorg de omgang met andere kinderen ook alle liefde krijgen die ze nodig hebben. Dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling van alle kleintjes het is tijd voor een permanente locatie!

Reageren


Anita Winter | 20 december 2018 02:22

Kinderdagverblijf Fesa is een vertrouwde kinderopvang in onze buurt! Vertrouwen is belangrijk, want het belangrijkste op de wereld, uw kind(eren), gaan naar dit kinderdagverblijf.

Reageren


Carolien Ostermann | 23 december 2018 08:42

Voor de kinderen en de ouders is het belangrijk dat de continuïteit van dit kinderdagverblijf wordt gewaarborgd. Een goede, vaste locatie biedt ouders de zekerheid dat zij hun kinderen naar een verantwoorde kinderopvang brengen. En voor de ontwikkeling van jonge kinderen is het belangrijk dat zij op een veilige, vertrouwde plek worden opgevangen, kortom een goede, vaste locatie.

Reageren


Surière Lake | 28 december 2018 10:51

Ik ben voor want, dit is de enige goede kinderopvang bij mij in de buurt waar ik met een gerust hart mijn kind achterlaat. Het is een opvang op een gunstige locatie en de prijs/kwaliteitsverhouding is top. De leidsters zijn zeer professioneel en vriendelijk, zij denken graag met de ouders mee en geven tips indien daar vraag naar is. Deze opvang zorgt dat de kinderen zich geliefd voelen en er wordt goed voor ze gezorgd, de kids komen niks te kort. Kortom, deze opvang verdient een vaste locatie!

Reageren


Argumenten tegen

Geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel