Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van Noord

Dit voorstel wordt besproken

Stemmen

0
0
0
0
0
0
Aantal stemmen voor het plan: 361 van de 100.

Status

Dit voorstel wordt besproken in de volgende stadsdeelcommissie vergadering!

Sport mogelijkheden in Noord

Door: Robert Klinkenberg
16 september 2021

Bijna 100.000 inwoners in Noord maar nagenoeg geen sportmogelijkheden voor verenigingen en inwoners van Noord.

Er zijn 2 sporthallen in Noord, te weten: Elzenhagen en De Weeren. Elzenhagen gaat op de schop en het is onduidelijk wat daarmee gaat gebeuren. De Weeren zit op een draak van een locatie. Een plek waar je als ouder je kind op de fiets niet naartoe wil laten gaan. Onlangs vernam ik dat de Sporthallen-Zuid in 2022/2023 plat gaat en moet wijken voor woningen.

Hierbij laat ik mijn stem horen voor het volgende: Gemeente Amsterdam Noord... grijp deze mooie kans en zorg voor een mooi sportcomplex in centraal noord. Zowel voor binnen als voor buiten sport. Maar vergeet o.a. de atletiek, honkbal en zwemverenigingen niet. 

Dit sportcomplex kan ook een sociaal/maatschappelijk karakter krijgen. Een plek waar mensen uit alle lagen van de bevolking bij elkaar kunnen komen. Sport verbroederd. Maar wat te denken van een (brass) band, een fanfare of een zangvereniging? Die hebben ook een plekje nodig. Een mogelijkheid om te vergaderen zou ook heel prettig zijn. 

Het staat natuurlijk buiten kijf dat deze nieuwe locatie een levendige kantine nodig heeft die als spil kan gaan dienen. Natuurlijk is alles en iedereen wat gelieerd is aan de Sporthallen-Zuid ook van harte welkom. En... als Sportcomplex trek je ook anderen aan. Ik denk ook aan mensen uit andere stadsdelen die wellicht met hetzelfde probleem kampen. Een win-win situatie voor iedereen dus.

Kortom: een nieuw bruisend sporthart in het toch al bruisende en groeiende Noord.

Argumenten

Argumenten voor

GV TONIDO | 5 december 2018 01:12

Wij juichen dit initiatief van harte toe!! Even terug hebben wij dit verzoek kort besproken met Ed Degenkamp, van Sport & Bos. Een sportcomplex in Noord is enorm gewenst, zo niet noodzakelijk, gezien het schrijnende tekort aan sportvoorzieningen en de toenemende groei van inwoners. Onze vereniging is binnen een paar jaar verdubbeld in ledenaantal, maar het is elke keer een gevecht om het gebruik van de gymzaal, die wij moeten delen met 2 scholen. Yes, voor een multifunctioneel sportcomplex!!

Reageren


Erol Erdogan | 8 december 2018 02:23

Sporten onder alle (weers) omstandigheden is tof. Ook In Noord moet daarin worden voorzien. Laat Noord hét sportstadsdeel worden van Amsterdam!

Reageren


TV Veerkracht | 8 december 2018 08:57

Dit is een zeer gewenst initiatief! In West is al een mooie samenwerking voor gymnastiekverenigingen van start gegaan en iets soortgelijks kan Noord zeker gebruiken. Wij zijn voor meer ruimte voor gezondheid en plezier!

Reageren


Johanna melchers | 9 december 2018 04:26

Ik ben zeker voor, ik geef namelijk diverse sportlessen maar er verdwijnen steeds meer geschikte locaties waardoor goede sportruimtes erg schaars worden en bovendien erg duur!

Reageren


A Kramer | 9 december 2018 06:42

Sport vind ik belangrijk. Het is voor onze gezondheid belangrijk, maar ook voor zowel volwassenen als kinderen
belangrijk omdat je er anderen ontmoet. Het heeft een sociale factor waar mensen samen komen. Kunnen sporten is goed ter ontspanning van lijf en geest

Reageren


Erik Bannenberg | 10 december 2018 08:19

... het eigenlijk te gek is dat het stadsdeel waar 1/8 van alle Amsterdammers wonen niet 1/8 van het budget mag gebruiken. Terwijl het aantal sporthallen/atletiekbanen etc wat er nog is, op instorten staat. Bovendien kan Noord wel iets verbroederends als een sporthal gebruiken.

Reageren


Sita Manichand | 16 december 2018 09:07

Noord wordt drukker en er moeten genoeg sportvoorzieningen zijn!

Reageren


Aagje van 't Wout | 27 januari 2019 11:43

GV. K.D.O.

Dit is een prachtig initiatief! Voor turnwedstrijden moeten de meisjes en jongens naar Amsterdam Oost of Sloten reizen. Stadsdeel Noord heeft een multifunctioneel sportcentrum nodig.

Reageren


Alex Moret | 28 april 2019 11:25

Er worden op dit moment hier in Noord rugbylessen aan kinderen gegeven op een grasveldje, dat is echt te sneu voor woorden. Een mooie tweede rugbylocatie in Amsterdam in Noord!

Reageren


Sophia Ursem Costa Moura | 20 december 2019 03:14

sporten goed is voor het fysieke en mentale welzijn van ieder mens. Ook denk ik dat iedereen in Noord op deze manier meer verbonden raakt met elkaar.

Reageren


Argumenten tegen

Geen reacties geplaatst

Login om verder te gaan
refresh

Cancel