Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

De Stem van Noord

Noordmakers

Toegevoegd op 31 maart 2018

Noordmakers zijn mensen die Amsterdam-Noord mooier, leefbaarder en beter maken. Met een eigen initiatief, of door het initiatief van een ander te ondersteunen.

Bewonersinitiatieven kunnen je stadsdeel mooier, leefbaarder en beter maken.


Noordmakers zijn mensen die Amsterdam-Noord mooier, leefbaarder en beter maken. Met een eigen initiatief, of door het initiatief van een ander te ondersteunen. Als Noordmaker kunt u een plan op Stem van Noord zetten om met de stadsdeelcommissie te bespreken, maar u kunt ook een subsidie aanvragen voor uw initiatief bij het stadsdeel. Dat kan een subsidie voor een klein plan zijn (een bewonersinitiatief), of een subsidie voor een groot plan (een maatschappelijk initiatief). 

Enthousiaste bewoners krijgen dingen voor elkaar. En geslaagde initiatieven betekenen positiviteit en sociale verbondenheid voor de buurt. Drie voorbeelden van succesvolle Noordmakersinitiatieven zijn de Buurtkamer Kadoelen, waar je terecht kunt voor yoga, Tai Chi, seniorengymnastiek en andere activiteiten. De Banne Hopper, een kleine elektrische auto die oudere bewoners of minder valide bewoners van de Banne –mits gereserveerd- van huis komt ophalen om ze naar hun bestemming te brengen. En het rijdende atelier van Ciao Bruno dat  kinderen, volwassenen en ouderen door activiteiten als koken, muziek en kunst met elkaar verbindt. En dat vanuit een oude brandweerwagen.

Een klein plan

Bewonersinitiatieven zijn activiteiten voor en door bewoners om de buurt leefbaarder en gezelliger  te maken, zoals een straatfeest, een buurtmarkt, creatieve activiteiten en sport- en speldagen. Bedragen tot € 500,- kunt u gedurende het hele jaar aanvragen bij de vier Huizen van de Wijk in Noord. Bedragen boven de € 500,- vraagt u aan bij het stadsdeel.

Een groot plan

Een maatschappelijk initiatief is een lokaal samenwerkingsverband dat het initiatief neemt om een maatschappelijk doel na te streven en dit zelf of samen met buurtbewoners en andere partners uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan het zelf beheren van een buurthuis of een project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vooruit te helpen.

Kijk voor meer informatie op de Noordmakers website: www.amsterdam.nl/noordmakers

“Heb jij een goed voorstel?”

Stuur je plan in!
tekstwolk-punt

Login om verder te gaan
refresh

Cancel